Ez az étel még szilveszterkor készült vendégváró vacsorának. Fotó sajnos nem készült róla, mert nem terveztem, hogy blogbejegyzésként fog "tovább élni".
Türelmetlenül vártam, hogy kipróbálhassam a karácsonyra kapott Actifry-t, ezért a krumplit abban sütöttem. A gép mindenki nagy megelégedésére jól végezte a dolgát.
Hozzávalók:
Türelmetlenül vártam, hogy kipróbálhassam a karácsonyra kapott Actifry-t, ezért a krumplit abban sütöttem. A gép mindenki nagy megelégedésére jól végezte a dolgát.
Hozzávalók:
3 kg bőrös malaccomb
1 evőkanál mangalica zsír
3 ág kakukkfű
só, bors ízlés szerint
6 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vörös hagyma 1 pohár sör
1 evőkanál mangalica zsír
3 ág kakukkfű
só, bors ízlés szerint
6 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vörös hagyma 1 pohár sör
Párolt káposzta:
1 nagy fej káposzta
1 fej vörös hagyma
3 evőkanál cukor
só, bors
olaj (vagy zsír)
1 evőkanál fehérborecet
Actifry-os héjában sült fűszeres krumpli:
1 kg krumpli
1 kanál olaj
só, bors, kakukkfű
1 nagy fej káposzta
1 fej vörös hagyma
3 evőkanál cukor
só, bors
olaj (vagy zsír)
1 evőkanál fehérborecet
Actifry-os héjában sült fűszeres krumpli:
1 kg krumpli
1 kanál olaj
só, bors, kakukkfű
A malaccombot megmossuk, és a vizet felitatjuk róla (fontos, hogy a bőr száraz legyen). A bőrét éles késsel négyzetrácsosan bevágjuk. A húst valamint a bőrén a bevágott részeket só-bors keverékével bedörzsöljük, fokhagymával megtűzdeljük.
Egy tepsit kizsírozunk, és a húst bőrével lefelé beletesszük, kevés vizet öntünk alá, majd a felnegyedelt vöröshagymát és a kakukkfű ágakat mellétesszük. Letakarva, 180 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük. Utána a húst megfordítjuk, és kitakarva sütjük tovább. Pirítás közben 15 percenként sörrel kenegetjük, a bőrét pirosra sütjük. Akkor jó, ha húsvillával megszúrva a hús puha, a kicsurgó lé nem véres, a bőre pedig piros ropogós.
A hagymát felszeleteljük, és a legyalult/felaprított káposztával elkeverjük. Lábosban zsiradékot hevítünk, és a cukrot karamellizáljuk. A káposztát a cukron megfonnyasztjuk, majd vizet öntünk alá, és puhulásig pároljuk, sóval, borssal, fehérborecettel ízesítjük. A káposztát elkészíthetjük előző nap is, így az ízek jobban összeérnek.
Sültkrumpli Actifry edényben: a megmosott, felnégyelt krumplikat az edényben ropogósra sütjük.
Egy tepsit kizsírozunk, és a húst bőrével lefelé beletesszük, kevés vizet öntünk alá, majd a felnegyedelt vöröshagymát és a kakukkfű ágakat mellétesszük. Letakarva, 180 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük. Utána a húst megfordítjuk, és kitakarva sütjük tovább. Pirítás közben 15 percenként sörrel kenegetjük, a bőrét pirosra sütjük. Akkor jó, ha húsvillával megszúrva a hús puha, a kicsurgó lé nem véres, a bőre pedig piros ropogós.
A hagymát felszeleteljük, és a legyalult/felaprított káposztával elkeverjük. Lábosban zsiradékot hevítünk, és a cukrot karamellizáljuk. A káposztát a cukron megfonnyasztjuk, majd vizet öntünk alá, és puhulásig pároljuk, sóval, borssal, fehérborecettel ízesítjük. A káposztát elkészíthetjük előző nap is, így az ízek jobban összeérnek.
Sültkrumpli Actifry edényben: a megmosott, felnégyelt krumplikat az edényben ropogósra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése