A tészta receptje és elkészítése megegyezik a diós kalácséval.
A töltelékhez:
5 dkg vaj olvasztva
cukrozatlan kakaó
porcukor
A tészta hozzávalóit a kenyérsütő üstjében dagasztottam és kelesztettem. A megkelt tésztát lisztezett munkalapon kb. 3 mm vékony téglalappá nyújtottam. Ezután megkentem a felolvasztott vajjal és bőségesen szitáltam rá a kakaóból, úgy hogy az egész tésztát vastagon ellepje. A kakaó után rászitáltam a porcukrot is, ezt már nem olyan vastagon szórtam. Utána a tésztát a hosszabbik oldala felől feltekertem, mint egy beiglit, és kb. 2 ujjnyi szeletekre vágtam. A tepsibe rakva még 30 percig hagytam kelni. Így néztek ki sütés előtt:
2 -es fokozatra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt sültek meg. A kész csigákat meglocsoltam egy csésze langyos cukros tejjel, hogy finom foszlósak legyenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése