Hideg téli napokon nagyon jól esik egy ilyen finom melengető és tartalmas leves. Mivel a csicseriborsó konzerves volt, ezért a főzési idő sem volt túl hosszú. Most próbáltam ki először a konzervet, eddig csak szárított csicseriborsót használtam. Ezentúl ezt fogom használni, mivel szárítottat hiába áztattam egy egész éjszakát, mindig nagyon sokáig kellett főzni.
Hozzávalók:
15 dkg lencse
1 konzerv csicseriborsó
1 fej vöröshagyma felkockázva
2 érett paradicsom
1/2 szál rövid kolbász (pl: csemege mangalica)
só, bors ízlés szerint
1/2 tk. őrölt chili (ez gyerekbarát mennyiség)
1 tk örölt koriander
A lencsét előző este beáztatjuk.
A felkockázott hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd ráöntjük a lencsét és a csicseriborsót is és kicsit átforgatjuk. Felengedjük vízzel, belerakjuk a felkockázott paradicsomot és a felkaríkázott kolbászt. Sóval borssal, korianderrel és a chilivel ízesítjük. Addig főzzuk, amíg a lencse meg a csicseriborsó meg nem puhul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése