2011. július 23., szombat

Cseresznyés meggyleves

Ezt a levest még június végén készítettem. Volt a hűtőben még egy kevés meggy illetve cseresznye, Benedekkel pedig mindig trükközni kell, hogy megegye a gyümölcsöt, mert nyersen valamiért nem szereti (kivéve a görögdinnyét és a banánt). Így készítettem a gyümölcsökből ezt a levest.




Hozzávalók:
50 dkg meggy és cseresznye vegyesen
1 doboz tejföl
1 dl tej
4 ek. cukor
1 tk fahéj

A gyümölcsöket a cukorral elkevertem és felengedtem annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor megpuhult a cseresznye meg a meggy felengedtem a tejjel elkevert tejföllel és a fahéjjal ízesítettem. Ízlés szerint lehet jobban és kevésbé is cukrozni, mivel a fiatalember még csak másfél éves, én nem akartam agyoncukrozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése