Ezt az ételt még pár héttel ezelőtt készítettem, és erre az alkalomra "tartogattam". Az íze pont olyan finom, mint amilyen szép színes étel a medvehagymás ricottás gnocchi paradicsom szósszal.
Rengeteg plűsmackó lakik nálunk, mivel a lányom nagy medvemániás, ezért erre a kivételes alkalomra a kettes számú kedvenc mackó is egy kis szerephez jutott (az első számú kedvenc vele volt az oviban).
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kicsi konzerv sűrített paradicsom
1 hámozott paradicsom konzerv
kb. 1 dl zöldségleves
1 ek liszt
10 dkg parmezán
50 dkg ricotta
1 nagy marék medvehagyma
bazsalikom
2 tojássárgája
10-15 dkg liszt
só
A szószhoz olajon megpirítottam a hagymát és a fokhagymát, majd ráöntöttem a paradicsompürét és a hámozott paradicsomot. A sűrítéshez rászórtam a kanál lisztet, majd felöntöttem a zöldséglevessel. A paradicsomdarabokat villával összenyomkodtam, felaprítottam. A szószt sóval, borssal ízesítettem és kb. 10 percig főztem.
A gnocchihoz felaprítottam a medvehagymát, majd a ricottával együtt pürésítettem. A masszát elkevertem a 2 tojássárgájával a bazsalikommal és a sóval. Ezután lassan beledolgoztam a lisztet, úgy hogy egy puha ragacsos de formázható tésztát kapjak. A tésztából lisztezett munkalapon 6 kb. hüvelykujj vastagságú hengert készítettem, amiket kis darabokra vágtam. Forró vízbe téve, addig főztem őket, amíg feljöttek a felszínre.
Az elkészült gnocchikat a paradicsomszósszal, és reszelt parmezánnal tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése