A pita hozzávalói:
3 csésze liszt
1,5 kiskanál só
1 kiskanál méz
1/2 tasak szárított élesztő
1,5 csésze langyos víz
2 evőkanál olivaolaj
A tészta bedagasztását a kenyérsütőre bíztam. Sorban beleraktam az üstbe a hozzávalókat, a gép összedolgozta és megkelesztette. A megkelt tésztát aztán lisztezett munkalapon átgyúrtam, és 8 részre osztottam. Kis golyókat gyúrtam belőlük, majd kör alakúra nyújtottam őket. Tepsire rakva még 20 percet keltek, majd forró sütőben 10 perc alatt szép ropogósra sültek.
Töltelék:
Csirkemell apró kockára vágva
házi fűszerkeverék:
1 kk só,
1 kk pirospaprika,
1 csipet bors,
1 kk őrölt fokhagyma,
2 kk oregáno
1 kk bazsalikom
olaj a csirke pácolásához
jégsaláta
uborka
kaliforniai paprika
lilakáposzta
fokhagymás joghurt
A felkockázott csirkemellett megszórtam a fűszerekkel, majd olajjal leöntöttem, és jól összekevertem, hogy mindenhol érje a húst. Hűtőben 2 órát pácoltam, majd serpenyőben kisütöttem, és már lehetett is a pitába tölteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése